Látogatók száma:

Látnivalók

 

Üdvözöljük Zalaegerszegen, a Göcsej kapujában, Zala megye székhelyén. A dombok között megbúvó 750 éves település gazdag kultúrális és természeti értékeivel, aktív pihenéssel várja az idelátogatókat.

Aquacity

Közép-Európa egyik legnagyobb aquaparkja a Gébárti Szabadidő Központban, Zalaegerszegtől 2 km-re található. A vízi vidámpark 7,5 hektáros területén 6000 m2 vízfelületet foglal el.


Termálfürdő

A zalaegerszegi Termálfürdő 2007. februárjában nyitotta megy kapuit az Aquacity Vízicsúszda- és Élménypark szomszédságában. A boltíves, üvegkupolás fürdő hang és fényterápiával kényezteti az idelátogatókat. A szabadtéri medencéken kívül 7 élményelemekkel teli termálvizes medence ígér kellemes kikapcsolódást. Látványos és tágas belső tere nyugodt hangulatot, a fény és hanghatások pedig ezzel harmonizálva békés időtöltést tesznek lehetővé.


Göcseji Falumúzeum

A Göcseji Falumúzeum az első szabadtéri múzeum Magyarországon, 1968-ban nyílt meg. A falumúzeum Zalaegerszeg központjától nem messze, a Zala folyó egy holtága mellett terül el. A göcseji népi építkezés jeles példáit az eredeti helyén hagyott Hencz-féle vízimalom köré építették fel olyan elrendezésben, mintha egy 19. századbeli göcseji falu lenne: parasztházakkal, gazdasági épületekkel, templommal, kovácsműhellyel és malommal. A göcseji kis települések a 20. századi útépítésekig megőrizték hagyományos szerkezetüket, a házak is az ősi építési módokat és formákat őrizték. Ennek a hagyományos életformának az utolsó emlékeit sikerült átmenteni az utókornak a múzeum megalapításával és továbbfejlesztésével.

Olajipari múzeum

A Magyar Olajipari Múzeum országos gyűjtőkörű szakmúzeum, melyet 1969-ben alapítottak azzal a céllal, hogy gyűjtse, feldolgozza, kiállításain és kiadványaiban bemutassa a magyarországi szénhidrogénipar több mint száz éves történetét. 1993-ban átvette a Zsigmondy Vilmos Gyűjteményt, azóta nem csak a szénhidrogénipar, hanem a vízbányászat történeti emlékeit is gyűjti, őrzi. A múzeum a gyűjteményeibe került anyagot rendszerezi, nyilvántartja, tudományosan feldolgozza és kiállításaiban, kiadványaiban bemutatja. Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeum szomszédságában lévő, 30.000 m2 területű állandó szabadtéri kiállításában a szénhidrogénipar (bányászat, feldolgozás, szállítás) műszaki emlékeivel, állandó kiállító termeiben az iparág technológiai folyamataival, történetével ismerkedhet meg a látogató. Szabadtéri szoborparkjában kiemelkedő műszaki szakemberek mellszobrait láthatjuk.

Azáleás völgy

Zalaegerszeg külterületén, az Alsóerdő területén minden év májusában csodálatos látványt nyújtanak a virágzó azaleák. Az azálea virág a rododendron nemzetségbe tartozik, magyar neve havasszépe, hangarózsa. Panorámaképünkön a hegyvidéki hangulatot árasztó völgyet, illetve a piros, sárga és fehér színben nyíló virágokat láthatjuk.

TV-torony1971-ben épült a bazitai tetőn álló 95m magas TV-torony, melyben körpanorámás kávézó működik. A bárból és az alatta lévő nyitott teraszról szép időben, a Ság és a Somló vulkanikus tanúhegyéig,valamint az Alpok vonulatáig is el lehet látni.

Gébárti tó

Zalaegerszegtől északra, két kis patak felduzzasztásával keletkezett a város legnagyobb mesterséges tava, melynek névadója egy eltűnt középkori település. Parkosított környezete kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínál a fürdőzők, vízisportot kedvelők, valamint a horgászok számára. A tó körüli területen sétautak vezetnek, félszigetén szabadtéri strand található. Környéke az elmúlt évek során kedvelt pihenő-és szabadidő övezetté vált. A környék további különlegessége a tó nyugati partján magasodó Kézművesek Háza

Hévízi Tófürdő

A Hévízi-tó 4,44 ha kiterjedésével és az őt körülvevő 50 ha területű véderdővel Európa legnagyobb gyógyító erejű melegvizes tava. Különlegessége: ellentétben a többi melegvizes tóval, melyek általában vulkanikus eredetű helyeken, agyag- vagy sziklatalajban vannak, a Hévízi-tó tőzegmedrű forrástó.


A közelben található még Zalakaros és Kehidakustány fürdővárosok, valamint a Balaton. A panziónk kiindulópontja lehet még szlovéniai, ausztriai és horvátországi kirándulásoknak is.